نمایش سه مستند ایرانی در بخش مستند زیر ذره‌بین جشنواره جهانی فیلم فجر

 

به گزارش عصرسینما، مستندهای ایرانی «ایساتیس»، «روزگار بلور» و «زمزمه‌های گمشده در دوردست» در بخش مستند زیر ذره‌بین سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به روی پرده می‌رود.

مستندهای بلند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان، «روزگار بلور» به کارگردانی امیر فرض‌الهی و «زمزمه‌های گمشده در دوردست» به کارگردانی منصور فروزش سه مستند بلند ایرانی هستند که در بخش مستند زیر ذره‌بین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور خواهند داشت.

«ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان، روایتی ۷۵ دقیقه‌ای از دست‌های مردمانی است که از خاک کیمیا ساختند و از نیستی به هستی رسیدند. داستانی کهن از منزلت حقیقی آب؛ از اندیشه‌های نو در رانش آب. داستان پرفراز و نشیب شهری که قرن‌هاست چون عقیق بر دل خاک خشک و خالی کویر می‌درخشد. داستان گفت‌وگوی مهربان ادیان و عطر ایمان و سفری به درازای هزاران سال در دل کویر این سرزمین کهن، روایتی که راویانش آب، باد، آتش و خاکند.

علیرضا دهقان دارای مدرک کارشناسی ارشد سینما از دانشگاه هنر و مدرس دانشگاه، فعالیت فیلمسازی خود را از سال ۱۳۸۱ در انجمن سینمای جوانان ایران آغاز کرد و تا به امروز ساخت ۱۷ فیلم کوتاه و مستند را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد که جوایز متعددی را از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی برای فیلم‌های «اوسیا»، «بی‌گدار»، «التیام»، «آرامش در سنگ»، «روز بیست و هفتم»، «نخل درخت زندگی» و … کسب کرده است.

«روزگار بلور» به کارگردانی امیر فرض‌الهی هم روایتی ۹۰ دقیقه‌ای از زندگی حرفه‌ای محمد بلوری روزنامه‌نگار پیشکسوت و پدر حوادث‌نویسی در مطبوعات ایران است.

امیر فرض‌الهی دارای مدرک لیسانس علوم ارتباطات اجتماعی، روزنامه‌نگار و منتقد سینمایی و همچنین نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینمای مستند است. از مهم‌ترین آثار این فیلمساز می‌توان به فیلم‌های «این روزگار من است»، «شهرآشوب»، «شاعران مشروطه» و «پشت‌نویسی» اشاره کرد.

«زمزمه‌های گمشده در دوردست» به کارگردانی منصور فروزش، مستندی ۶۰ دقیقه‌ای است که در آن گروهی از پناه‌جویان ایرانی و افغانستانی راجع به وضعیت خود در کمپ صربستان سخن می‌گویند.

منصور فروزش فیلمساز ایرانی، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد سینما از دانشگاه الته مجارستان است. فروزش علاوه ‌بر ساخت چندین قسمت مستند تلویزیونی، ۷ فیلم کوتاه داستانی و ۲ فیلم بلند مستند در کارنامه دارد. داوری در جشنواره‌های بین‌المللی و نوشتن نقد و یادداشت برای رسانه‌های سینمایی از دیگر فعالیت‌های منصور فروزش است.

سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در تهران برگزار می‌شود.

پوستر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

اخبار مرتبط زیر را نیز درباره سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ادامه میتوانید بخوانید:

اعلام اسامی فیلم‌های حاضر در بخش سینمای سعادت جشنواره جهانی فیلم فجر

حضور فیلمهای کارگردان های زن ایرانی در جشنواره جهانی فیلم فجر

نمایش نسخه مرمت‌ شده اولین فیلم آندری تارکوفسکی در جشنواره جهانی فیلم فجر

حضور نماینده بلغارستان در جوایز اسکار در جشنواره جهانی فیلم فجر

معرفی فیلمهای ایرانی راه‌یافته به بخش جلوه‌گاه شرق جشنواره جهانی فیلم فجر

فیلم تحسین شده ترکیه ای به روی پرده جشنواره جهانی فیلم فجر می‌رود

اعلام اسامی فیلمهای ایرانی در بخش سینمای سعادت جشنواره جهانی فیلم فجر

«بن‌بست» در جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمی‌آید / فیلمی با مضمون احیای روابط انسانی

نمایش «چهارصد ضربه» در بخش کلاسیک‌های مرمت‌شده جشنواره جهانی فیلم فجر

نمایش «هراس» در جشنواره جهانی فیلم فجر

مشاهده بیشتر

شاید از این نوشته‌ها هم خوشتان بیاید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا